Ozzys Första Skol Dag

tJHOOO!

Nu e jag på G att hämta the klass hehe efter att ha tagit en 50MINS promenad med söt ozzy!
Han ska nämligen oxå gå skola idag jajjemän han ska lära sej Spår och Sök Ruta =)!


Ska dra och hämta upp några klasskompisar och sen resten av klassen haha!(vi e 5haha)
Vi ska nämligen
på fridluftsdag vi ska fara till nånting berget !

Fick  en tjusig vägbeskrivning skrämde slag i alla då jag nämde mitt när minne på 0sec och sa att kommer vi dit kanse men hem ja de kan ja inte garantera haha!

Jag som varit så sugen på att prova Spår med Ozzy pojken men det har som bara blivit innnom hus hahaha e suuupper peppad för i morrn Pojken  kommer snäkert ällska de hoppas bara han diggar folket å hundarna me humm!
Gör han det blir det lungt fortsättning hehe!

Har du provat spår eller sök ruta med din hund?


LITE FAKTA!

Alla hundar kan och tycker om att få spåra!
 Oavsett om du har tävlingsambitioner eller inte så är personspår den optimala sysselsättningen att aktivera din hund på!

Spår är den bruksgren som man enklast kan utöva själv med sin hund.

 Ett spår kan du enkelt lägga ut själv. Vill du så kan du annars lätt hitta andra som också sysslar med personspår och byta spår med dem. Det kan vara trevligt att samlas några stycken och hjälpas åt med spårhundsträningen. En hund som får spåra aktiveras mentalt och sover ofta gott efteråt, till och med bättre än efter ett hårt fysiskt träningspass. Du kan som spårtränare hitta på mängder av roliga och spännande utmaningar för din hund. Endast din fantasi sätter gränserna.

Vid varje steg som du tar lämnar du en massa doftinformation till en hund! Det är rester från dina skor, lukter från din kropp och växter som din skosula krossar. En duktig hund klarar att på två fotsteg avgöra vilket håll du gått åt, och detta upp till FLERA TIMMAR efter du gått där. En bra spårhund kan även skilja på din och din kompis doft. Du kan gå samtidigt som en vän, ni kan korsa varandras spår, gå efter varandra så att spåren blandas och ni kan till och med byta skor med varandra –en duktig spårhund kan ni ändå inte lura! Den vet precis vem av er som gått var och när.
Hunden kan även skilja på saker som du eller din vän tappat. Saker som bara har vittring ifrån din eller din väns handflata…
Kommentarer
Postat av: Erica @ toliveforchrist

Svar: Mm, eller hur! För oss är det lika vanligt med bibelsug som med godissug! :DSöt vovve, och det låter spännande det där! =)

2009-09-15 @ 15:44:34
URL: http://toliveforchrist.blogg.se/
Postat av: Elin

vilken fin blogg :)

allt bra med dig :)

2009-09-15 @ 16:51:14
URL: http://elinkjp.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0